Саудівська Аравія підтверджує: критик уряду Хашоггі був убитий — Bloomberg

Саудівська Аравія підтверджує: критик уряду Хашоггі був убитий — Bloomberg

Укрінформ
ЗМІ Саудівської Аравії повідомляють, що керівники країни визнали - журналіст і критик уряду Джамал Хашоггі був убитий у консульстві королівства в Стамбулі.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на державний телеканал Ikhbariya.

Видання зазначає, що король Саудівської Аравії Салман звільнив Сауда аль-Кахтані – головного радника наслідного принца Мохаммеда бін Салмана. Монарх також звільнив заступника начальника розвідки генерала Ахмеда аль-Ассірі від своїх обов'язків та наказав утворити комітет на чолі з принцем Мохаммедом з метою реструктуризації спецслужби.

"Прокурор заявив, що попередні результати розслідування показують - Хашоггі загинув у консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Слідчі підозрюють, що останки Хашоггі могли заховати в лісі неподалік консульства

За даними прокурора, між Хашоггі і людьми в консульстві королівства у Стамбулі виник конфлікт, після чого журналіст був убитий.

Турецькі чиновники заявили, що Хашоггі був убитий і розчленований.

Нагадаємо, про зникнення 59-річного журналіста, який живе в США, стало відомо 3 жовтня - наступного дня після того, як він прийшов до саудівського консульства у Стамбулі, щоб оформити документи для укладення шлюбу зі своєю подругою, яка живе в Туреччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-