У Брюсселі проходить саміт лідерів Європи та Азії

У Брюсселі проходить саміт лідерів Європи та Азії

Укрінформ
У Брюсселі 18-19 жовтня проходить дводенний 12-й саміт "Азійсько-європейської зустрічі" (ASEM12). 

Участь в заході беруть керівники 51 країни на рівні глав держав і урядів та два інституційні партнери (Євросоюз та Асоціація держав Південної-східної Азії), повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Ми хочемо подати знак, що світ потребує створення взаємовигідних ситуацій", - заявила у п’ятницю під час саміту канцлер Німеччина Ангела Меркель.

За її словами, країни Європи та Азії, які зібралися на саміті, прагнуть до заснованої на правилах світової торгівлі та до принципу багатосторонності.

Як зазначають європейські ЗМІ, саміт Європа-Азія є своєрідним знаком в бік односторонньої політики президента США Дональда Трампа

Читайте також: У Меркель підтверджують стамбульську зустріч по Сирії

Головує під час зустрічі ASEM12 президент Європейської ради Дональд Туск. Тема саміту - "Глобальні партнери для глобальних викликів". Лідери країн Європи та Азії шукатимуть шляхи більшої конвергенції щодо глобального управління та ефективного багатостороннього співробітництва, вивчаючи нові шляхи зміцнення співпраці. Під час 3-х пленарних засідань партнери ASEM обговорять фінансово-економічні питання, глобальні проблеми і зв'язок між Європою та Азією, а також міжнародні та регіональні проблеми. Загальна мета – заохотити спільні дії щодо глобальних проблем, таких як забезпечення сталого розвитку, зміна клімату, тероризм, міграція, кібербезпека, управління океанами, освіта, сталий туризм та захист культурної спадщини, зазначили в Єврокомісії. 

Росію на саміті представляє прем’єр Дмитро Медведєв. На полях саміту, зокрема, відбулася зустріч між Медведєвим та канцлером ФРН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-