США об'єднають генконсульство з посольством у Єрусалимі - Помпео

США об'єднають генконсульство з посольством у Єрусалимі - Помпео

Укрінформ
Американське генконсульство, розташоване в Східному Єрусалимі, що обслуговувало дотепер жителів Палестинської автономії, буде об'єднано з новим посольством США в Єрусалимі.

Про це заявив державний секретар США Майк Помпео, повідомляє агентство Reuters.

"Це рішення є частиною наших спільних зусиль щодо підвищення ефективності і продуктивності нашої роботи. Це не свідчить про зміну політики США щодо Єрусалима, Західного берега або сектора Газа", - сказав Помпео.

За словами глави держдепартаменту США, новий "палестинський відділ", який буде створений при посольстві в Єрусалимі, надаватиме весь спектр послуг жителям Західного берега, сектора Гази і арабських кварталів Єрусалима.

Помпео наголосив, що цей крок є частиною зусиль адміністрації Дональда Трампа з підтримки миру між Ізраїлем і палестинцями.

Читайте також: Австралія може перенести посольство до Єрусалима - Нетаньягу

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, 14 травня, США провели офіційну церемонію відкриття американського посольства в Єрусалимі. Спочатку передбачалася особиста участь президента Трампа в церемонії, однак пізніше було оголошено, що офіційну делегацію очолить заступник держсекретаря Джон Салліван. Крім того, до складу делегації увійшли міністр фінансів Стівен Мнучин, радники президента Іванка Трамп і Джаред Кушнер, а також спецпредставник США в міжнародних переговорах Джейсон Грінблетт.

Водночас відкриття американського посольства в Єрусалимі викликало хвилю масових протестів з боку палестинців. Ізраїльські сили застосували силу на кордоні Сектора Газа для забезпечення безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-