ЗМІ: Штати - проти планів двох Корей щодо вільного неба над кордоном

ЗМІ: Штати - проти планів двох Корей щодо вільного неба над кордоном

Укрінформ
Плани Сеула та Пхеньяна про створення зони вільних польотів над кордоном викликають занепокоєння США, оскільки не досягнуто достатнього прогресу щодо денуклеаризації КНДР.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на власні джерела.

«Сполучені Штати висловлюють заперечення проти планів Південної та Північної Корейських держав щодо створення зони вільних польотів над їх добре укріпленим кордоном, що є ознакою розбіжностей у підходах між Сеулом та його головним союзником», - йдеться у повідомленні.

Вашингтон та Сеул публічно наполягають, що вони дотримуються однакового підходу у відносинах з Пхеньяном. Але непублічно з’являється все більше розбіжностей, оскільки Південна та Північна Корея висувають ідеї щодо зменшення військової напруженості та відновлення економічних зв'язків.

Військова угода, парафована під час останнього саміту в Пхеньяні, є одним з найбільш конкретних прикладів співпраці між сусідами цього року. Але посадові особи США висловили занепокоєння з приводу того, що вона (угода - ред.) може знизити оборонну готовність та була укладена без значного прогресу з боку КНДР в питанні денуклеаризації.

Читайте також: Сеул не планує знімати санкції з Пхеньяна

Угода передбачає припинення "всіх ворожих дій", створення зони вільних польотів навколо кордону та поступову ліквідацію наземних мін та охоронних постів у демілітаризованій зоні.

Як повідомлялося, КНДР, Південна Корея та Командування ООН розпочали у вівторок свою першу тристоронню нараду для обговорення демілітаризації кордону між двома Кореями. 

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-