Саудівський принц назвав королівську сім'ю причетною до зникнення Хашоггі

Саудівський принц назвав королівську сім'ю причетною до зникнення Хашоггі

Укрінформ
Саудівський принц Халід бен Фархан Аль Сауд, який живе в Німеччині, вважає королівську сім'ю Саудівської Аравії причетною до зникнення оглядача The Washington Post Джамаля Хашоггі. 

Про це заявив в ексклюзивному інтерв'ю DW.

"Ми усі знаємо про долю опозиціонерів, яких викрадають у Європі, - викрадають за розпорядженням короля. Відомі опозиціонери каралися за особистою вказівкою короля. Король - це той, хто віддає накази", - заявив Аль Сауд.

За його словами, так було і в разі Джамаля Хашоггі. "Я не кажу, що в цю справу був безпосередньо залучений король Сальман. Але я кажу, що ухвалення рішення і проведення (операції - ред.) ведуть до його сина Мухаммеда (наслідного принца Мухаммеда бен Сальмана - ред.)", - вказав далі представник саудівської королівської династії.

На його думку, влада Саудівської Аравії "спробує представити світу цапа-відбувайла" і, приміром, покласти провину на одного із співробітників спецслужб країни. Винними можуть призначити консула країни в Туреччині і тих 15 осіб, що літали до Стамбула, про яких уже відомо, вважає Халід Аль-Сауд. "Таким чином, можна було б відвести звинувачення від короля Сальмана і наслідного принца", - додав він.

Читайте також: США просять Туреччини надати аудіо та відео у справі Хашоггі – Трамп

Газета The New York Times раніше повідомила, що підозрювані у причетності до зникнення Хашоггі є представниками оточення наслідного принца Сальмана. Один з них, на ім'я Махер Абдулазіз Мутреб, цього року супроводжував принца в поїздках до США, Іспанії та Франції і, можливо, входить до групи його охоронців. Інший підозрюваний - судовий медик, що обіймає високі посади в Саудівській Аравії. З 15 підозрюваних турецькою поліцією не менше дев'яти є представниками силових структур Саудівської Аравії, зазначає The New York Times.

Про зникнення 59-річного журналіста, який живе в США, стало відомо 3 жовтня - наступного дня після того, як він прийшов до саудівського консульства у Стамбулі, щоб оформити документи для укладення шлюбу зі своєю подругою, яка живе в Туреччині. Турецька поліція розглядає версію вбивства. За інформацією CNN, у слідчих є аудіо- та відеозаписи, що підтверджують її.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-