Легалізація марихуани у Канаді: довгі черги та дефіцит

Легалізація марихуани у Канаді: довгі черги та дефіцит

Укрінформ
У перший день після легалізації вживання марихуани по всій Канаді вишикувалися довжелезні черги.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, 17 жовтня почався продаж марихуановмісних товарів у всіх провінціях та територіях Канади.

Детальні умови купівлі та продажу марихуановмісних товарів різняться залежно від регіону, але більшість провінцій запустили як онлайн збут, так і відкрили фізичні магазини.

У місті Сейнт Джон, столиці найсхіднішої провінції Ньюфаундленд та Лабрадор, черги виникли ще вночі 16 жовтня. Місцеве законодавство дозволяє продаж марихуани до 2 ночі, тож багато охочих виявили бажання отримати довгоочікуваний наступної ж хвилини після його легалізації, яка настала опівночі за місцевим часом.

Читайте також: Coca-Cola хоче поекспериментувати з марихуаною — ЗМІ

У решті регіонів Канади спеціалізовані магазини відкрили свої двері зранку 17 жовтня і протягом кількох годин розпродали більшість своїх запасів.

За словами представників компанії Shopify, яка забезпечує технічну сторону державного монополіста зі збуту марихуани у найбільш населеній провінції Канади Онтаріо, кожну хвилину онлайн магазин приймав близько 100 замовлень.

Нагадаємо: 17 жовтня Канада стала другою державою у світі, яка на національному рівні легалізувала вживання марихуани. Керівництво держав має намір таким чином позбавити доходів злочинні угрупування, які раніше заробляли мільярди доларів на торгівлі не завжди якісними марихуановмісними товарами.

фото: Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-