Мюллер готовий оголосити головні висновки у “російській справі” - Bloomberg

Мюллер готовий оголосити головні висновки у “російській справі” - Bloomberg

Укрінформ
Спецпрокурор США Роберт Мюллер оголосить висновки основних аспектів розслідування про російське втручання у президентські вибори Сполучених Штатів у 2016 році після проміжних виборів до Конгресу у листопаді.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на двох американських чиновників. 

"Очікується, що спецпрокурор Роберт Мюллер оголосить висновки щодо основних аспектів російської справи (про втручання на президентських виборах США 2016 року - ред.) невдовзі після проміжних виборів у листопаді ", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Мюллер готовий дати відповідь на два найгостріших аспекти розслідування, зокрема чи є чіткі ознаки змови між Росією та кампанією американського президента Дональда Трампа під час президентських виборів у 2016 році, та чи вживав президент заходи, аби перешкодити правосуддю.

Читайте також: Трамп піде на вибори із “новим-старим” гаслом

За даними видання, згідно з американським законодавством, Мюллер передасть свої висновки заступнику генерального прокурора США Роду Розенштейну, який в свою чергу може вирішити, які саме документи будуть надіслані до Конгресу, а які можуть бути оприлюднені.

Як повідомлялося, 26 вересня президент США Дональд Трамп вирішив відкласти питання відставки заступника генерального прокурора Рода Розенштейна, який контролює розслідування справи про ймовірне втручання РФ в американські вибори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-