У Чехії призначили нового міністра закордонних справ

У Чехії призначили нового міністра закордонних справ

Укрінформ
Прем'єр-міністр Чехії Андрій Бабиш представив у вівторок нового міністра закордонних справ Томаша Петршичека.

Про це повідомляє урядовий портал ЧР.

«Я думаю, що у Чеської Республіки є ясна, активна, зрозуміла і впевнена зовнішня політика. Звичайно, зовнішня політика дуже важлива. Ми наголошуємо, що в основному це пов'язано з нашим членством в Європейському союзі і НАТО», - сказала Бабиш, вітаючи нового члена свого кабінету.

Він відзначив важливість того, щоб у зовнішній політиці прем'єр-міністр і міністр закордонних справ, партнери по коаліції (Бабиш очолює рух ANO, Петршичек представляє Соціал-демократичну партію) було спільне бачення. «Думаю, у нас одні і ті ж погляди», - сказав Бабиш.

Раніше в цей день президент Мілош Земан підписав призначення, яке відбулося через 3,5 місяця після початку роботи нового коаліційного кабінету міністрів. До цього обов'язки глави зовнішньополітичного відомства виконував віце-прем'єр і міністр внутрішніх справ Ян Гамачек.

Петршичек до цього часу був заступником міністра. Ключовими темами він вважає актуальні конфлікти на Близькому сході та в Африці, які є причиною напливу мігрантів у Європу, а також питання взаємовідносин між країнами Євросоюзу.

Новий глава МЗС ЧР вже оголосив, що перший свій закордонний візит здійснить в сусідню Німеччину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-