США мають переглянути співпрацю з РФ у космосі – екс-радник глави Пентагону

США мають переглянути співпрацю з РФ у космосі – екс-радник глави Пентагону

Укрінформ
Попри взаємозалежність між США і Росією в космічній галузі, Вашингтону все ж необхідно переосмислити взаємодію в цій сфері з огляду на агресію РФ у світі.

Таке переконання висловив в інтерв'ю Укрінформу колишній високопосадовець Пентагону, а нині директор аналітичного Центру Байдена при Пенсильванському університеті Майкл Карпентер.

"Я думаю, через агресивні дії Росії у світі існує необхідність переоцінки того, наскільки тісним має бути співробітництво з РФ у майбутньому в космічній та інших галузях", - підкреслив експерт.

Він визнав, що зараз США дуже залежать від Росії в космічних програмах, так само як і РФ від Сполучених Штатів, і це не змінюється впродовж тривалого часу. "Думаю, ми повинні це переосмислити", - зауважив Карпентер.

У цьому зв'язку він підкреслив, що США мають розвинути власні можливості запуску космічних ракет. "Це абсолютно необхідно", - зазначив він.

Читайте також: Часті аварії позбавляють Росію привабливості для співпраці в космосі — AFPC

Крім того, колишній радник глави Пентагону погодився, що, з огляду на нові геополітичні реалії, створюються нові перспективи для взаємодії США і України. "З урахуванням ролі Росії у світі, я думаю, з'явилося багато можливостей для співпраці з Україною і з українською оборонною промисловістю, яка має значні спроможності в окремих нішах", - підкреслив Карпентер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-