Рішення про санкції за розповсюдження хімзброї - вже в Офіційному журналі ЄС

Рішення про санкції за розповсюдження хімзброї - вже в Офіційному журналі ЄС

Укрінформ
Рішення щодо санкцій проти осіб та юридичних суб’єктів, причетних до розповсюдження і виробництва хімзброї, яке було прийнято у Люксембурзі Радою ЄС на рівні міністрів закордонних справ, було оприлюднено у вівторок в Офіційному журналі ЄС.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«15 жовтня Рада ЄС ухвалила рішення (Спільна зовнішні політика та політика з безпеки) 2018/1544 щодо обмежувальних заходів проти розповсюдження та використання хімічної зброї. Це рішення накладає обмеження на пересування, заморожування фондів та економічних ресурсів для певних осіб, суб’єктів та установ, які несуть відповідальність за надання фінансової, технічної або матеріальної підтримки, або будь-яке залучення у виробництво або використання хімічної зброї, або підготовку до використання хімічної зброї, а також проти тих, хто допомагає таким діям або підбурює до них», - йдеться у документі.

Читайте також: Могеріні: ЄС зможе запроваджувати санкції проти розробників хімзброї

Високому представнику ЄС з питань Спільної зовнішньої політики та політики безпеки та Європейській Комісії доручено розробити проект документа з імплементації цього рішення Ради всіма країнами-членами Європейського Союзу.

Прийняте рішення ухвалено в рамках Стратегії ЄС проти розповсюдження зброї масового знищення від 2003 року та міжнародним конвенціям із заборони виробництва, розповсюдження та застосування хімічної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-