Brexit, міграція та внутрішня безпека: які питання розгляне саміт ЄС

Brexit, міграція та внутрішня безпека: які питання розгляне саміт ЄС

Укрінформ
Під час саміту ЄС, який відбуватиметься 17-18 жовтня у Брюсселі, глави держав та урядів країн Євросоюзу розглянуть питання Brexit, міграції та внутрішньої безпеки, включаючи захист від кібератак і безпеку майбутніх європейських виборів.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Зустріч розпочнеться з того, що лідери 27 країн проведуть дискусію з Терезою Мей, щоб оцінити стан справ у переговорному процесі з Великобританією щодо Brexit. У четвер зранку відбудеться звичайне засідання Ради ЄС у складі 28 країн, яке розпочнеться виступом Президента Європарламенту Антоніо Таяні. Канцлер Австрії Себастьян Курц поінформує про виконання попередніх рішень Ради ЄС, зокрема, у сфері міграції», - зазначив напередодні саміту високопоставлений чиновник Ради ЄС.

Він зауважив, що, зокрема, у питаннях регулювання міграції, завдяки солідарним діям країн Європейського Союзу, вдалося досягти відчутного прогресу і добитися суттєвого зменшення міграційних потоків – на 29 відсотків - порівняно з показниками, які реєструвалися з початку міграційної кризи у 2015 році.

Читайте також: Могеріні: ЄС зможе запроваджувати санкції проти розробників хімзброї

За повідомленням цього ж джерела, під час зустрічі лідери держав та урядів ЄС обговорять та ухвалять рішення щодо внутрішньої безпеки, протидії кліматичним змінам, цілей сталого розвитку ЄС до 2030 року, відносини з Африкою та співпрацю з Арабською Лігою.

«Навколо питань додаткових заходів щодо протидії загрозам, зокрема, кібернетичній безпеці, країни ЄС зберігають єдність. Можу зазначити, що більше спекуляцій поширюється навколо цього питання, то більше причин у ЄС таку єдність зміцнювати. Не йдеться про те, що ці заходи будуть спрямовані проти Росії. Йдеться про інструмент, який надасть ЄС можливість протистояти загрозам, у тому числі, - кібернетичним атакам та втручанню, наприклад, у європейські вибори, які мають відбутися у травні наступного року», - зазначив високопоставлений представник Ради ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-