Викрадений і побитий в Інгушетії співробітник Amnesty залишив Росію

Викрадений і побитий в Інгушетії співробітник Amnesty залишив Росію

Укрінформ
Співробітник Amnesty International Олег Козловський, який раніше розповів про знущання над ним в Інгушетії, виїхав із Росії разом із сім'єю.

Про це повідомляє “Новая газета” з посиланням на представника AI Олександра Артем'єва.

“За наявними даними, Олег Козловський, який був відправлений у Магас (столиця Республіки Інгушетія РФ — ред.) для моніторингу мітингу проти угоди про кордон і який заявляв про побиття і викрадення в Інгушетії, залишив нашу країну разом зі своєю сім'єю”, — сказав Артем'єв.

За його словами, Козловському після інциденту нових погроз не надходило, і він через якийсь час планує повернутися назад.

15 жовтня стало відомо, що люди, які представилися співробітниками російського Центру “Е”, викрали, побили і погрожували вбивством співробітникові Amnesty International Олегу Козловському. За даними правозахисників, він прибув у Магас 5 жовтня для моніторингу протестів, що почалися після підписання 26 вересня угоди про визначення адміністративного кордону між Інгушетією і Чечнею.

Читайте також: Amnesty заявляє, що в Росії її співробітника викрали і катували

"Увечері наступного дня невідомий, який назвався представником організаторів протесту, заманив Козловського у свій автомобіль під приводом організації зустрічі з мітингувальниками. Замість цього його відвезли за межі міста, де роздягли, почали бити і погрожувати розстрілом", - стверджували в правозахисній організації.

Після знущань Козловського вивезли у Північну Осетію і відпустили біля аеропорту, сказавши йому, щоб він не повертався в Інгушетію і не писав про неї.

Як повідомляв Укрінформ, з початку жовтня триває мітинг у столиці Інгушетії Магасі. Він почався після підписання угоди глави Інгушетії Юнус-Бек Євкурова з главою Чечні Рамзаном Кадировим про встановлення уточненого кордону між республіками. Жителі Інгушетії, обурені секретним характером переговорів про кордон, звинуватили главу в передачі частини інгуських земель Чечні. Активісти вимагають скасування угоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-