Отруєння Скрипалів: одного з підозрюваних упізнали колишні колеги

Отруєння Скрипалів: одного з підозрюваних упізнали колишні колеги

Укрінформ
Офіцер ГРУ Олександр Мішкін (Олександр Петров), якого Велика Британія підозрює в отруєнні Сергія Скрипаля і його доньки, під час навчання в Санкт-Петербурзі працював офіціантом в бістро "Гарсон".

Про це повідомляє "Дождь".

"Виявилося, агент ГРУ Олександр Мішкін працював у 2000 році в бістро "Гарсон" офіціантом. Його колишній колега впізнав його і надіслав нам фотографію", - йдеться в повідомленні, що ілюструє фотографії.

Російський громадянин Микола Євдокимов, який працював з Мішкіним, показав телеканалу його фотографію. За його словами, Мишкін був "товариською, в міру відкритою, цинічною, нормальною" молодою людиною. Євдокимов пізнав Мішкіна після його інтерв'ю Маргариті Симоньян: 14 вересня він написав у Facebook, що "Олександр Петров, який разом з Бошировим, схожий на офіціанта Сашу". Сам автор посту не зміг згадати його справжнього прізвища, але одна з присутніх в обговоренні колег назвала його "Сашею Мішкіним".

Читайте також: ЗМІ знайшли квартири підозрюваних в отруєнні Скрипалів ГРУшників Мішкіна і Чепіги

Як відомо, 5 вересня британські прокурори назвали причетними до отруєння колишнього співробітника російських спецслужб Сергія Скрипаля і його дочки Юлії двох росіян - Олександра Петрова і Руслана Боширова. Як заявили у Британії, обидва є офіцерами розвідки РФ.

26 вересня експертно-журналістська група Bellingcat і видання The Insider назвали справжнє ім'я одного з підозрюваних - "Руслана Боширова" - його звуть Анатолій Чепига. Він працює в ГРУ, має звання Героя Росії.

8 жовтня Bellingcat і The Insider назвали справжнє ім'я і прізвище і другого підозрюваного в отруєнні Скрипаля - "Олександра Петрова" - це військовий лікар ГРУ Олександр Євгенович Мішкін. Жителі села Лойга в Архангельській області РФ заявили, що впізнали в Петрі свого односельця Олександра Мішкіна. Згідно з даними Bellingcat, Мішкін у 2014 році також отримав звання Героя Росії.

Фото: кадр RT

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-