Канада теж висловила занепокоєння через зникнення Хашоггі

Канада теж висловила занепокоєння через зникнення Хашоггі

Укрінформ
Канада висловила занепокоєння долею зниклого у Туреччині саудівського журналіста Джамаля Хашоггі.

Про це заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, пише CBC News.

“Цей випадок, звісно, викликає занепокоєння, й ми приєднуємося до наших союзників по всьому світу у висловленні стурбованості. Залишається ще багато нерозкритої інформації, тож я не коментуватиму надто багато з цього приводу”, - відповів Трюдо на запитання про ситуацію із зникненням журналіста.

Він також зауважив, що Канада й надалі виступатиме на захист прав людини у Саудівській Аравії, незважаючи на чинну дипломатичну суперечку із Ер-Ріадом. “Ми вже протягом багатьох років дуже активно заявляємо, як публічно, так і приватно, про наші занепокоєнь станом дотримання прав людини у Саудівській Аравії. Ми й надалі чітко й рішуче висловлюватимемося на підтримку прав людини по всьому світу”, - сказав прем’єр-міністр.

При цьому він наголосив, що Канада завжди намагатиметься бути конструктивною.

Як відомо, журналіст, який критикував саудівську владу, і який останнім часом працював у Washington Post, зник 2 жовтня. По тому, як він зайшов до консульства Саудівської Аравії у Стамбулі, його ніхто не бачив.

Читайте також: Саудівська Аравія обіцяє відповідь у разі санкцій через зниклого журналіста — ЗМІ

Турецька влада заявила, що має відео- та аудіозаписи, які доводять, що Джамаля Хашоггі убили в консульстві.

У Саудівській Аравії назвали ці звинувачення безпідставною брехнею. Міністр внутрішніх справ країни принц Абделазіз бін Сауд бін Наів бін Абдельазіз заявив, що у королівстві так само прагнуть дізнатися "усю правду".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-