Гей-парад у Любліні намагалися зірвати націоналісти

Гей-парад у Любліні намагалися зірвати націоналісти

Укрінформ
У польському Любліні за участю партій лівого спрямування та різного роду громадських організацій в суботу вперше відбувся "Марш рівності".

Націоналістичні сили з організацій Табір великої Польщі (ONR) і Всепольська Польща (MW) тощо кілька разів намагалися заблокувати марш, але поліція силовими методами змусила їх звільнити дорогу для учасників маршу, інформує TVN24.

“Були спроби блокування маршу, а тому з нашого боку було застосовано превентивні дії, щоб не сталося насилля і порушення громадянського порядку”, - заявив речник польської поліції Маріуш Цярка.

Читайте також: В Австрії зареєстрували перший одностатевий шлюб

Проти агресивно налаштованих молодиків, які кидали в поліцію каміння, пляшки і петарди, а також кричали образливі гасла у бік учасників маршу, поліція застосувала водомети. Кілька осіб було затримано.

Після завершення маршу у поліції повідомили, що ніхто з його учасників і його противників серйозно не постраждав.

Мер Любліна Кшиштоф Жук, побоюючись за безпеку учасників маршу, чотири дні тому заборонив його проведення. Утім, організатори маршу опротестували в апеляційному суді це рішення мера міста і суд в п’ятницю став на їх бік. Після цього мер міста Жук створив кризовий штаб для гарантування безпеки учасникам маршу.

Фото: Agencja Gazeta

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-