У Нігерії з ісламістського рабства звільнили 833 дітей

У Нігерії з ісламістського рабства звільнили 833 дітей

Укрінформ
Загони самооборони у Нігерії звільнили 833 дітей з полону ісламістів руху Боко Харам.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на UNICEF.

«Загони самооборони, що борються з ісламістським рухом Боко Харам на північному сході Нігерії, звільнила 833 дітей з примусової служби, деякі з дітлахів у віці 11 років, - заявила у п'ятницю дитяча агенція ООН з захисту дітей UNICEF», - йдеться у повідомленні.

Речник ЮНІСЕФ Крістоф Буліак заявив, що цивільний об'єднаний оперативний штаб (CJTF) є місцевим загоном, створеним у 2013 році низкою груп самооборони в нігерійському штаті Борно.

Як повідомляв Укрінформ, з 2013 року терористичне ісламістське угрупування "Боко Харам" викрало на північному сході Нігерії понад тисячу дітей.

У Нігерії у березні більше 100 школярок, які були викрадені радикальним ісламістським угрупованням Боко Харам, повернулися додому.

Читайте також: Від повеней у Нігерії загинули вже 200 осіб

Зазначається, що усього було викрадено 110 дівчат. З них п'ятеро не вижили і ще одна дівчина-християнка, яка відмовилася прийняти іслам, залишається у полоні.

У квітні 2014 року терористи Боко Харам викрали 276 нігерійських школярок в Чибоке на північному сході Нігерії. Ватажок угруповання запропонував обміняти школярок на всіх заарештованих бойовиків, але уряд країни не погодився на це.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-