Сім країн створять коаліцію для протистояння Росії та Китаю

Сім країн створять коаліцію для протистояння Росії та Китаю

Укрінформ
Альянс розвідслужб США, Австралії, Британії, Канади та Нової Зеландії (Five Eyes) збирається створити коаліцію з розвідками Німеччини і Японії для обміну інформацією та протидії Китаю і Росії.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на обізнані джерела.

"Хоча в центрі уваги альянсу і союзників знаходиться Китай, переговори також зачіпають Росію, сказали кілька чиновників", - йдеться в повідомленні.

Розширення співпраці альянсу з такими країнами, як Німеччина і Японія, свідчить про зростаючий міжнародний опір китайським інвестиціям і спробам втручатися в життя інших країн.

Всі залучені країни, включаючи Німеччину і Японію, відмовилися від коментарів.

Китай, який зіткнувся з посиленням критики з боку Вашингтона, Канберри та інших столиць, відкидає обвинувачення в спробах вплинути на зарубіжні уряди і в тому, що його інвестиції є політично мотивованими.

Читайте також: Російські хакери знову атакували кіберпростір держорганів України

Розширення співпраці з боку Five Eyes говорить про те, що, незважаючи на заяви президента США Дональда Трампа про готовність самотужки протистояти Китаю, члени його адміністрації ведуть активну роботу в кулуарах для створення неформальної коаліції для стримування Пекіна.

Чиновники, що говорили з Reuters, сказали, що в останні місяці консультацій на цю тему стало більше, додавши, що Вашингтон координує співпрацю щодо інвестицій, а Канберра - в питаннях політичного втручання.

У переговорах беруть участь дипломати, співробітники спецслужб і глави урядів, сказали чиновники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-