Вбивство журналістки: Німеччина видасть Болгарії підозрюваного в найближчі 10 днів

Вбивство журналістки: Німеччина видасть Болгарії підозрюваного в найближчі 10 днів

Укрінформ
Німеччина, на території якої затримали за підозрою у вбивстві болгарської журналістки 20-річного Северина К., видасть його країні, яка оголосила його в розшук.

Про це повідомляє в п'ятницю Spiegel.

«Ймовірного вбивцю болгарської телеведучої Вікторії Марінової буде доставлено з Німеччини в рідну Болгарію в найближчі десять днів. Вищий обласний суд Целле розпорядився провести офіційну видачу», - пише ЗМІ.

Молодик «частково визнав» висунуті проти нього обвинувачення, зокрема, зізнався у побитті 30-річної жінки в парку в болгарському місті Русе минулої суботи і в тому, що кинув її тіло в чагарник. Однак він заперечує обвинувачення в згвалтуванні, пограбуванні та вбивстві. К. заявив на першому слуханні у вівторок, що випив багато алкоголю з другом, а також прийняв дозу кокаїну, після чого зустрів жінку на пробіжці на березі Дунаю, з якою вступив в суперечку. Жінка, як стверджує К., вдарила його, він завдав їй ударів у відповідь. У К. пошкоджена рука. І він скаржиться на провали в пам'яті.

Читайте також: ОБСЄ вітає прогрес у розслідуванні жорстокого вбивства болгарської журналістки

Як повідомляв Укрінформ, К. було заарештовано у вівторок за наводкою болгарської влади, яка повідомила німецькій поліції, що підозрюваний міг зупинитися у близьких родичів в Гамбурзі або Штаде, земля Нижня Саксонія. Увечері група спецназу затримала К. в квартирі в Штаде.

Показання К. свідчать про те, що вбивство Маринової, якщо дійсно воно було скоєне цією людиною, навряд чи має політичний підтекст, що було основною версією загибелі журналістки в перші дні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-