Австрія через мігрантів продовжить контроль на кордонах

Австрія через мігрантів продовжить контроль на кордонах

Укрінформ
Австрія продовжує на наступні півроку, до травня 2019, здійснення контролю на кордонах з країнами-сусідами Угорщиною та Словенією, а також зберігає прикордонний контроль на інших кордонах до кінця свого головування в Раді ЄС.

Відповідний лист з інформуванням був надісланий у четвер від австрійського уряду до Брюсселя та партнерів по Шенгену, повідомляє "Австрійське агентство преси".

"З огляду на як і раніше високу кількість виявлення нелегальних мігрантів та прохачів притулку на території федерації, австрійський федеральний уряд дійшов висновку, що становище не є достатньо стабільним. З огляду на це Австрія прийняла рішення продовжить внутрішній контроль на кордонах зі Словенією та Угорщиною після 11 листопада 2018 року", - йдеться у листі, надісланому до Єврокомісії, Європарламенту та Ради ЄС.

Читайте також: До Німеччини в 2018 році прибули 100 тисяч мігрантів

Як зазначає АРА, конкретних цифр у листі щодо мігрантів та прохачів притулку не наводиться. Водночас звертається увага на те, що ця кількість останнім часом значно зменшилася: протягом січня-серпня 2018 року було зафіксовано 9 337 прохачів притулку – удвічі менше, ніж це було протягом цього періоду у 2017 року. У 2015 році, коли Австрія запровадила контроль на своїх кордонах, цифра становила 46 144 мігрантів, що в 5 разів більше, ніж зараз.

Національна рада Австрії (нижня палата парламенту) має розглянути продовження контролю на кордонах на засіданны 19 жовтня.

У Словенії вже висловили протест проти рішення австрійського уряду. В МВС країни його назвали незаконним та непропорційним.

Раніше в Єврокомісії закликали до скасування внутрішнього контролю на кордонах, введеного окремими країнами-членами через міграційну кризу 2015 року, оскільки це суперечить Шенгенській угоді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-