У Росії порушено кримінальні справи проти лідерів протесту в Інгушетії

У Росії порушено кримінальні справи проти лідерів протесту в Інгушетії

Укрінформ
У Росії порушили кримінальні справи стосовно голови Загальногромадянського форуму Інгушетії Муси Мальсагова і голови Ради тейпів Малсага Ужахова, які беруть участь в організації багатоденного мітингу в Інгушетії.

Про це сказав «Дождю» голова руху «Опора Інгушетії» Барах Чемурзієв.

«Проти організаторів мітингу Муси Мальсагова і Малсага Ужахова порушено кримінальні справи за ст. 319 «Образа представника влади», - сказав Чемурзієв.

На уточнююче запитання про суть кримінальної справи він повідомив, що йдеться про зневагу до представників влади (стаття 319 КК РФ). «Ми будемо стояти, до 15 жовтня мітинг санкціонований. 16 жовтня у П'ятигорську планується зустріч із повноважним представником президента на Північному Кавказі Олександром Матовніковим», - сказав Чемурзієв.

Читайте також: Інгушетія/Чечня – перший дзвіночок розвалу «єдіной та нєдєлімой»?

Як повідомлялося, мітинг у столиці Інгушетії Магасі триває з початку жовтня. Він почався після підписання угоди глави Інгушетії Юнус-Бек Євкурова з главою Чечні Рамзаном Кадировим про встановлення уточненого кордону між республіками. Жителі Інгушетії, обурені секретним характером переговорів про кордон, звинуватили главу в передачі частини інгушських земель Чечні. Активісти вимагають скасування угоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-