Для спростування російських фейків у НАТО створили кілька проектів

Для спростування російських фейків у НАТО створили кілька проектів

Укрінформ
Північноатлантичний альянс чинить опір дезінформації РФ і спробам налаштувати жителів Західної Європи проти українців та підірвати віру в НАТО та ЄС, але при цьому не відповідає пропагандою на пропаганду.

Про це сказала директор Центру інформації та документації НАТО в Україні Барбора Маронкова в інтерв’ю Укрінформу.

"Ми добре знаємо, якими є цілі (Росії - ред.). Вони полягають у тому, щоб підірвати віру в нашу організацію та у демократичні принципи, за якими живуть усі країни-члени. Зараз вже є набагато більша обізнаність щодо цього у європейських столицях, серед політиків, серед людей, які приймають рішення, у всіх громадян і спільнот, а також у представників ЗМІ...", - сказала Маронкова.

Вона також наголосила, що НАТО не відповідає фейками на фейки, а відстоює правду і факти. Для спростування російської дезінформації створено одразу кілька проектів.

"Ми не відповідаємо пропагандою на пропаганду, і ми не думаємо, що це вірний підхід... На веб-сайті НАТО ми створили окрему сторінку, яку назвали "Під запис". На цьому ресурсі ми зібрали різні російські міфи щодо НАТО і подивилися на факти, які дають нам відповідь на ці міфи", - сказала представниця НАТО в Україні.

Читайте також: У НАТО задоволені ставленням українців до Альянсу

Маронкова також розповіла про систему моніторингу, завдяки якій співробітники Альянсу оперативно виявляють некоректні публікації і активно виходять на їхніх авторів, надають фактологічну інформацію і просять внести правки. Вона навела один з прикладів такого реагування, коли російські ЗМІ провели інтерв’ю з генеральним секретарем Альянсу, і опублікували його із заголовком "НАТО готується атакувати Росію", хоча він не говорив таких слів.

"Оскільки інтерв'ю було записано в нашій студії, в нас були всі телевізійні та аудіозаписи. Тож ми почали розсилати звук і відео цього інтерв'ю, використовували соціальні мережі, розмістили повну розшифровку на нашому веб-сайті", - зазначила вона.

Маронкова пояснила, що після цього репортери провідних світових інформаційних каналів та агенцій розповсюдили достовірну інформацію на своїх каналах та у соціальних медіа. Завдяки тиску "Росія 24" була змушена змінити заголовок, підкреслила вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-