У Польщі користувачів Інтернету навчатимуть розпізнавати фейки

У Польщі користувачів Інтернету навчатимуть розпізнавати фейки

Укрінформ
Польська агенція преси спільно з Facebook розпочинають освітню кампанію щодо вироблення навичок у користувачів Інтернету відрізняти правдиву інформацію від фейків.

Про це інформує РАР

"За допомогою сторінки РАР у Facebook ми хочемо надати користувачам 10 вказівок, які повинні заохотити до критичного мислення при оцінці новини", - повідомив керівник секції Facebook у Польщі та країнах Балтії з питань публічної політики Якуб Туровський.

"Не вір заголовкам, зверни увагу на фото, перевір джерело, пошукай думок інших людей з цього приводу",- під таким девізом розпочинається інформаційна кампанія.

Як повідомив Туровський, серед вказівок буде, наприклад, перевірка адреси URL, адже більшість фейкових сторінок наслідують справжні, чи нетипове форматування новин, оскільки фейкові новини мають багато орфографічних та інших помилок.

Читайте також: Російські "фани Поттера" ведуть пропаганду серед британських підлітків - Times

Представник Facebook у Польщі повідомив, що багато фейків створюються фіктивними профілями, компанія намагається їх ліквідовувати. За його словами, у багатьох країнах компанія спільно з локальними партнерами здійснює факт-чекінг, перевіряючи, які новини є правдивими, а які ні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-