Туреччина хоче перейти на розрахунки в лірах з країнами Африки

Туреччина хоче перейти на розрахунки в лірах з країнами Африки

Укрінформ
Туреччина закликала африканські країни перейти на розрахунки в національній валюті, аби посилити економічну незалежність.

Про це президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган сказав, виступаючи на бізнес-форумі Туреччина-Африка, який проходить у Стамбулі.

«Ми боремося за економічну незалежність. Ми зменшили нашу залежність від іноземних джерел... Я закликаю своїх африканських друзів вести спільний бізнес з розрахунками національною валютою. Збережемо наші країни від тиску», - сказав Ердоган.

За його словами, обсяги торгівлі Туреччини з країнами Африканського континенту зросли до 20,6 млрд доларів у 2017 році. Також Туреччина розширює свою дипломатичну присутність на континенті, маючи на меті відкрити дипломатичні представництва у всіх країнах континенту.

Читайте також: Турецькі ЗМІ назвали підозрюваних у зникненні саудівського журналіста

«Окрім дипломатичних представництв Туреччини, на Африканському континенті розширюється діяльність представництв турецького Агентства зі співпраці та координації (TIKA), Інституту Юнуса Емре, Фонду освіти Туреччини, агентства «Анадолу», авіакомпанії Turkish Airlines»,- повідомив Ердоган.

За його даними, торік турецькі підрядники реалізували на Африканському континенті 1150 проектів загальною вартістю 65 млрд лір (понад 10 млрд доларів США).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-