Штати обіцяють повну підтримку союзникам в Європі проти загроз з боку Ірану

Штати обіцяють повну підтримку союзникам в Європі проти загроз з боку Ірану

Укрінформ
США повною мірою підтримали рішення німецького уряду про екстрадицію іранського дипломата через його участь у терористичному замаху та пообіцяли всіляку взаємодію із союзниками проти терористичних задумів Тегерана.

Про це йдеться в офіційній заяві державного секретаря США Майка Помпео, оприлюдненій у середу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Влада Німеччини оголосила вчора про екстрадицію Асадолла Ассаді, іранського офіцера, який працював під дипломатичним прикриттям … через його роль у змові іранських терористів вчинити вибух політичного мітингу під Парижем 30 червня", - зауважив глава Держдепу. 

Масштаб цієї змови, яка потягнула за собою арешти численних підозрюваних по всій Європі, у тому числі, в Бельгії, Франції й Німеччині, нагадує всім, що "Іран залишається провідною державою-спонсором тероризму у світі", наголосив Помпео. Він також підкреслив, що ця змова підтверджує триваючу підтримку Іраном тероризму в Європі. 

Читайте також: Меркель заявила, що іранські війська мають піти з Сирії

"Ми підтримуємо наших європейських союзників, які викривають і протидіють загрозі підтримуваного Іраном тероризму по всьому світу. Сполучені Штати продовжуватимуть взаємодіяти з нашими партнерами та союзниками, щоб протистояти загрозі, яка виходить з боку іранського режиму", - наголосив державний секретар США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-