В Австрії критично ставляться до Всесвітнього міграційного пакту – Курц

В Австрії критично ставляться до Всесвітнього міграційного пакту – Курц

Укрінформ
Федеральний уряд Австрії критично ставиться до багатьох пунктів, які мають бути викладені у Всесвітньому пакті ООН з міграції.

Про це заявив федеральний канцлер Австрії Себастіан Курц під час прес-конференції у середу у Відні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Федеральний уряд займає чітку позицію: ми критично ставимося до багатьох пунктів, які мають бути викладені в цьому пакті", - заявив федеральний канцлер Австрії Себастіан Курц, коментуючи підписання Всесвітнього міграційного пакту.

За його словами, Австрія зробить усе можливе, щоб зберегти суверенітет та гарантувати прийняття самостійних рішень у сфері міграції. Курц зазначив, що Відень  координуватиме свої подальші кроки разом з іншими "критичними" країнами, такими, як, наприклад Швейцарія.

Про схожу з Курцем позицію заявив і віце-канцлер Австрії Хайнц-Хрістіан Штрахе. За його словами, кожна країна мусить свою міграційну політику самостійно визначати, а міграція не повинна бути правом людини.

Водночас, слід зазначити, що невдовзі після прес-конференції у Відні, уряд Швейцарії заявив, що підтримує підписання Всесвітнього міграційного пакту, який є в "швейцарських інтересах".

Раніше про застереження щодо Всесвітньому пакту ООН з міграції заявили у Варшаві: в МВС країни виступили з пропозицією не приєднуватися до цього документа.

Читайте також: Курц заявив, що Австрія підтримує "Північний потік-2", але є питання

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці липня стало відомо, що Угорщина виходить з процесу переговорів про впровадження міграційного пакту ООН. В Будапешті заявили, що будуть дотримуватися своєї жорсткої міграційної політики, і "ніщо не може змінити цей факт".

Ще раніше президент США Дональд Трамп вирішив вивести свою країну з учасників Всесвітнього пакту ООН про міграцію, заявивши, що документ порушує суверенітет США.

Документ, що не має зобов’язуючого характеру, планується підписати під час міжурядової конференції 10-11 грудня в Марокко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-