У Білому домі почалася справжня боротьба за посаду постпреда в ООН – WP

У Білому домі почалася справжня боротьба за посаду постпреда в ООН – WP

Укрінформ
З оголошенням відставки Ніккі Гейлі з посади постійного представника США при ООН у Білому домі розпочалося справжнє протистояння двох таборів – ліберально налаштованих сил і консервативних яструбів.

Про це йдеться в публікації центрального американського видання The Washington Post.

"Майбутній відхід від справ Ніккі Гейлі як посла США в ООН створив новий раунд боротьби в колі високопоставлених рангів адміністрації Трампа – змагання не тільки за посаду, але й за більший вплив і контроль на зовнішньополітичному напрямі США у другій половині першого президентського терміну Трампа", - зазначає видання.

Битва лише розпочинається, і її результат покаже, хто отримає можливість впливати на процес формування зовнішньої політики впродовж наступних двох років президентства Трампа.

У боротьбу вступили два табори, йдеться в публікації. Один із них, очевидно, очолює екс-заступник радника з питань національної безпеки Білого дому Діна Пауелл. Вона є близькою до Джареда Кушнера, Іванки Трамп та інших впливових осіб, яких називають "демократизацією західного крила" Білого дому (тобто офісу безпосередньо президента). Вона має досвід керівної роботи в компанії Goldman Sachs, в Державному департаменті, і має підтримку тих, хто прагне більш дружньої і ліберальної зовнішньої політики.

Читайте також: Гейлі залишиться постпредом США при ООН до кінця року

Другий табір – це республіканські яструби. Очікується, що альтернативу Пауелл просуватиме нинішній радник з питань нацбезпеки Джон Болтон. Хоча поки невідомо конкретного прізвища кандидата. Болтон зміцнює свій вплив на процес прийняття рішень щодо призначення персоналу команди національної безпеки. Він хоче бачити на посаді постпреда в ООН консервативного яструба, того, хто більше відповідає його планам продовжувати власний курс зовнішньої політики США.

"Заміна Гейлі – це продовження боротьби між Болтоном та іншими фракціями, які протистоять його консервативній зовнішній політиці", - наводить видання висловлювання одного з представників адміністрації Білого дому. Якщо Трамп обере когось схожого на Гейлі або на самого Болтона, це буде великою перемогою Болтона. Якщо це буде хтось на кшталт Діни Пауелл, це означатиме, що інші сили беруть під контроль призначення кадрів протягом наступних двох років", - зазначив чиновник адміністрації США.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Ніккі Гейлі заявила, що йде у відставку з посади постійного представника США при ООН. До кінця року вона продовжить виконання своїх обов'язків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-