У Bellingcat спростовують співпрацю з британською розвідкою у справі Скрипалів

У Bellingcat спростовують співпрацю з британською розвідкою у справі Скрипалів

Укрінформ
Керівник дослідницької групи Bellingcat Елліот Хіггінс стверджує, що група не співпрацювала з британською розвідкою у розслідуванні справи отруєння в Солсбері.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на  засновника групи Елліота Хіггінса.

«Дослідницька група Bellingcat не співпрацювала з британською розвідкою у розслідуванні справи отруєння в Солсбері колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля та його доньки Юлії», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Bellingcat нічого не відомо про можливу участь в отруєнні ще однієї третьої, особи, про яку раніше повідомили британські ЗМІ.

Російська сторона неодноразово звинувачувала Bellingcat у брехні, але у відповідь на прохання надати докази надсилала лише "запозичені з інтернету" матеріали, зазначив Хіггінс. "Не знаю, є це некомпетентністю або бажанням продовжувати дезінформацію", - додав засновник групи. За його словами, Bellingcat прагне "крок за кроком показати, як дійшла до своїх висновків" завдяки використанню програм з відкритим кодом.

Читайте також: Кремль відмовляється коментувати розслідування про ГРУшника "Петрова"

Як повідомлялось, Bellingcat встановив, що співробітники ГРУ РФ Олександр Мішкін та Анатолій Чепіга брали участь у захопленні державних установ на сході України. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-