У ПАРЄ скасували голосування з

У ПАРЄ скасували голосування з "російського" питання

Укрінформ
У Парламентській асамблеї Ради Європи скасували голосування за суперечливе питання щодо повноважень національних делегацій, включаючи право голосу, та повернули документ до профільного комітету.

Із такою ініціативою виступила сама доповідач із зазначеного питання бельгійська депутат Петра Де Суттер, повідомляє із кулуарів Асамблеї власний кореспондент Укрінформу у Страсбурзі.

Депутати більшістю голосів підтримали ініціативу доповідача.

Відтак, це питання після доопрацювання може бути знову винесене на сесію ПАРЄ, зокрема у січні 2019 року.

Читайте також: Геращенко у ПАРЄ показала листи від Сущенка і Сенцова

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок ПАРЄ розглянула пропозиції щодо змін до регламенту стосовно повноважень національних делегацій, включаючи право голосу.

Пропозиції передбачали ускладнення для Асамблеї процедури накладання санкцій на національну делегацію, що, як пропонується, повинно отримати підтримку двох третин голосів депутатів, на відміну від простої більшості, що діє нині.

Як відомо, зазначене питання порушено у ПАРЄ у зв'язку з обмеженням прав російської делегації, що триває з 2014 року після початку агресії Росії проти України. Відтоді РФ припинила сплачувати внески до бюджету Ради Європи.

Нині у Раді Європи та у ПАРЄ діє проросійське лобі, включаючи деяких представників керівництва організацій, яке намагається відновити повноваження російської делегації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-