США вимагають від Саудівської Аравії сприяти слідству про зникнення журналіста

США вимагають від Саудівської Аравії сприяти слідству про зникнення журналіста

Укрінформ
Офіційний Вашингтон закликав керівництво Саудівської Аравії посприяти розслідуванню зникнення в консульстві цієї країни в Туреччині журналіста Джамаля Хашоггі, який також був автором у The Washington Post.

Про це йдеться в заяві державного секретаря США Майка Помпео, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми закликаємо уряд Саудівської Аравії підтримати ретельне розслідування факту зникнення пана Хашоггі, а також забезпечити прозорість результатів цього розслідування", - наголосив держсекретар США.

Він назвав повідомлення про ситуацію з місцезнаходженням Джамаля Хашоггі "суперечливими" та підкреслив, що Сполучені Штати "занепокоєні" зникненням журналіста.

Помпео також повідомив, що Держдепартамент зв'язується з цього питання з відповідними відомствами Королівства Саудівська Аравія через дипломатичні канали.

Як повідомлялося, минулого тижня з'явилися повідомлення про те, що саудівського журналіста Джамаля Хашоггі могли вбити в консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі, куди він прийшов оформлювати документи.

Читайте також: ООН стурбована "очевидним насильницьким зникненням" саудівського журналіста

Хашоггі був генеральним директором і головним редактором Al Arab Media Group, а також колумністом американського видання The Washington Post, де розміщував критичні публікації на адресу нинішнього керівництва Саудівської Аравії. Через це він рік тому переїхав на постійне проживання до Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-