Сіярто звинуватив французького міністра у

Сіярто звинуватив французького міністра у "відкритій агресії" щодо Угорщини

Укрінформ
МЗС Угорщини обурене висловлюваннями міністра з європейських справ Франції Наталі Луазо та не збирається нічим поступатись.

Про це йдеться у заяві міністра закордонних справ і торгівлі Угорщини Петера Сіярто.

«Угорський уряд не відмовиться від жодного кроку та захищатиме безпеку Угорщини всіма своїми силами», - заявив міністр.

У інтерв'ю, опублікованому в журналі L'Obs, Наталі Луазо сказала, що проти Угорщини потрібно здійснити «історичну битву», оскільки Угорщина знаходиться на неправильному шляху, а європейських радикалів (угорський уряд – ред.) потрібно зупинити. На її думку, верховенство права знаходиться в небезпеці в Угорщині, відбувається державний тиск на свободу преси, судова система також знаходиться під загрозою.

У своєму виступі Сіярто зазначив, що міністр французького уряду виявляє відкриту агресію та зневажає Угорщину. "Французький політик хоче вказати народу Угорщини, як він має жити, та не готова погодитися з тим, що угорці втретє обрали Віктора Орбана та його уряд більшістю у дві третини голосів на демократичних виборах", - додав він.

Читайте також: Дії Угорщини симетричні з заявами російських політиків - Турчинов

Сіярто додав, що французький міністр, займаючи проіміграційну позицію, називає французький уряд прогресивним, однозначно розглядаючи угорський як «відстаючий». "Здається, що французький уряд вважає такі цінності, як безпека, охорона кордонів та християнська культура, застарілими, але угорці залишаються вірними цим цінностям, і" ми не хотіли б кинутися в прірву, в яку веде так званий прогрес на високій швидкості".

Як повідомлялось, Сіярто заявив, що відмова Франції від фінансування країн ЄС, що порушують правила спільноти щодо прийому біженців, свідчать про "колоніальний тон" Парижа, який неприйнятний на адресу Будапешта.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-