Путін і Медведєв - у трійці антирейтингу довіри росіян

Путін і Медведєв - у трійці антирейтингу довіри росіян

Опитування
Укрінформ
З листопада 2017 року по вересень 2018-го рейтинг довіри росіян до президента Росії Володимира Путіна знизився на 20% і становить лише 39%.

Про це повідомляє «Левада-центр».

У листопаді 2017 року Путіну довіряли 59% учасників опитування. У червні 2018 року - вже 48%. Сьогодні - лише 39%. Також зменшується довіра росіян до міністра оборони РФ Сергія Шойгу: 15% зараз проти 19% в червні 2018 року і 23% рік тому. Падає рейтинг довіри і глави МЗС РФ Сергія Лаврова: сьогодні це лише 10%. А ще влітку цей показник був 14%, в листопаді 2017 року - 19%.

Трохи додав у довірі глава Фонду боротьби з корупцією Олексій Навальний. Якщо рік тому і минулого літа йому довіряв лише кожен п'ятдесятий (2%), то зараз вже 3% росіян вірять опозиціонерові. Кожен п'ятий учасник опитування заявив, що політиків, які заслуговують його довіру, немає зовсім.

Беззастережним лідером антирейтингу довіри залишається російський прем'єр Дмитро Медведєв. Сьогодні йому «понад усе не довіряє» 31% росіян. Рік тому таких було 19%. Услід йде Володимир Жириновський, число супротивників якого за рік зросло з 18% до 20%. Третє місце займає Володимир Путін, який збільшив число тих, хто йому не довіряє, за минулий рік удвічі, 13% сьогодні проти 7% в листопаді 2017 року. Антирейтинг четвертого в цьому списку - лідера КПРФ Геннадія Зюганова - за рік не змінився (11%).

Читайте також: Пенсійна реформа "валить" рейтинг Путіна

При цьому опозиціонери, що йдуть за лідером комуністів, Григорій Явлінський, Ксенія Собчак і Олексій Навальний за рік скоротили кількість своїх супротивників. Лідер «Яблука» - утричі, з 11% рік тому до 4% сьогодні. Ксенія Собчак - більше ніж утричі, з 14% до 4%, і Олексій Навальний теж утричі - з 10% до 3%.

«Левада-центр» 4 жовтня повідомляв, що довіра до президента Росії повернулася на рівень, який соціологи фіксували до окупації Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-