В аеропорту під Москвою зіткнулися два літаки

В аеропорту під Москвою зіткнулися два літаки

Укрінформ
У підмосковному аеропорту Жуковський літак компанії "Ікар" пошкодив борт авіакомпанії "Уральські авіалінії". 

Про це повідомляє РБК.

"Літак авіакомпанії "Ікар" при зарулюванні пошкодив наш борт, що стояв на стоянці. Пошкоджена права сторона керма висоти", - сказала прес-секретар авіакомпанії "Уральські авіалінії" Віра Гаснікова.

За її словами, говорити про висування претензій до авіакомпанії "Ікар" поки що зарано. "Компетентні органи проводять розслідування, ми очікуємо на висконовок", - сказала Гаснікова.

Прес-секретар авіакомпанії Pegas Fly (ТОВ "Авіакомпанія "Ікар") Олександр Сухоруков розповів РБК, що зіткнення в аеропорту "Жуковський" сталося з вини авіакомпанії "Уральські авіалінії".

"За нашою інформацією, літак "Уральських авіаліній" стояв не за розміткою, його хвіст виходив за обмежувальну лінію. Під час зарулювання наш літак йшов за машиною супроводу, яка їде попереду літака і показує місце стоянки. Ми усіх вимог дотримувалися, літак їхав по осьовій розмітці, але через неправильну стоянки "Уральських авіаліній" зачепив їхній борт. Наш борт жодних пошкоджень не зазнав", - уточнив Сухоруков.

За його словами, літак авіакомпанії Pegas Fly виконував рейс із Гуанчжоу, і на борту перебувало 266 пасажирів. При цьому у результаті огляду комісії борт допустили до польотів, і він "на даний момент виконує порожній перегін до турецької Анталії", додав прес-секретар авіакомпанії "Ікар".

Інцидент трапився близько 10:00 мск, повідомляє "П'ятий канал". Пошкоджений літак "Уральських авіаліній" - аеробус А320.

Читайте також: Заступник генпрокурора Росії загинув у катастрофі вертольота - ЗМІ

У прес-службі Московської міжрегіональної транспортної прокуратури ТАСС повідомили, що в результаті зіткнення у літака "Уральських авіаліній" пошкоджені лівий підкрилок та аеронавігаційний ліхтар. "Потерпілих немає", - додали у прокуратурі, зазначивши, що вже ініційовано перевірку.

У грудні 2016 року два літаки А321 авіакомпанії "Аерофлот" зіткнулися в аеропорту Шереметьєво. Один з літаків тягнули на буксирі, а інший у цей час заправлявся, літаки зачепилися крилами. Обидва літаки були без пасажирів, під час інциденту ніхто не постраждав.

Фото: Сергей Мамонтов / РИА Новости

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-