У колонії під Омськом ув'язнені влаштували бунт і оголосили масове голодування — ЗМІ

У колонії під Омськом ув'язнені влаштували бунт і оголосили масове голодування — ЗМІ

Укрінформ
У колонії суворого режиму № 6 під Омськом у результаті заворушень постраждали понад двадцять ув'язнених.

Про це повідомляє Новая газета.

"Увечері 6 жовтня у ВК-6 суворого режиму Омська розпочалися масові заворушення ув'язнених. За наявною інформацією, ув'язнені побили активістів, які працюють на адміністрацію. Є постраждалі. Незважаючи на заяви омського УФСВП, що «обстановку вдалося врегулювати», сьогодні ув'язнені колонії оголосили масове голодування. Через дірку в стіні арештанти вивісили біле простирадло з написом «Спасітє»", - йдеться в повідомленні.

За інформацією видання, до колонії приїхали родичі ув'язнених. Підхід до колонії перекрито в радіусі 500 метрів. Кілька годин тому до колонії увійшов СЗШР. Чути постріли.

Як інформує "Ехо Москви" у результаті заворушень у колонії постраждали понад двадцять ув'язнених.

У ФСВП стверджують, що причиною масової бійки між ув'язненими була спроба деяких із них змінити порядки, що існують у колонії, і що на територію колонії не вводилися спецпідрозділи і не застосовувалася зброя. Один із жителів Омська сказав "Еху Москви", що причиною заворушень стали знущання в колонії з засуджених.

Читайте також: У Керченській колонії до в'язнів застосовують тортури - правозахисниця

У правоохоронній системі Росії впродовж багатьох років однією з найважливіших залишається проблема насильства над ув'язненими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-