В Афганістані у боях із талібами загинули 10 поліцейських

В Афганістані у боях із талібами загинули 10 поліцейських

Укрінформ
Щонайменше 10 афганських правоохоронців загинули за два дні у боях із ісламістами-талібами за контроль над стратегічними дорогами у провінції Вардак.

Про це повідомляє Reuters.

«За суботу й неділю в центральноафганській провінції Вардак у боях проти талібів загинули щонайменше 10 афганський поліцейських, які намагаються захистити стратегічно важливі шляхи сполучення та оборонити від наступу бойовиків головне місто провінції – Мангал», – йдеться в повідомленні.

У суботу таліби підірвали кілька важливих мостів у цій провінції. Активізація дій талібів відбувається перед парламентськими виборами, які мають пройти у країні через 2 тижні.

Читайте також: Таліби готові говорити зі США про обмін полоненими - ЗМІ

Як повідомлялося, останнім часом таліби особливо активізували діяльність у стратегічно важливих провінціях Афганістану – Вардак та Газні. Дедалі частіше вони вдаються до повномасштабних атак на афганських силовиків. Так, у серпні цього року Талібан провів найбільшу з 2015 року наземну наступальну операцію, намагаючись узяти штурмом місто Газні. В ході цієї битви загинуло 150 афганських військових та поліцейських, 95 цивільних та сотні талібів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-