В американському штаті люди скаржаться у поліцію на п'яних птахів

В американському штаті люди скаржаться у поліцію на п'яних птахів

Укрінформ
Мандрівні дрозди, омелюхи та інші птахи у місті Гілберт, штат Міннесота, врізаються у лобове скло машин та натикаються на дерева, — поліція пояснює це тим, що вони п'яні.

Про це повідомляє meduza.io.

Начальник поліції Гілберта Тай Текар вважає, що птахи вживають у їжу перестиглі ягоди, від яких п'яніють. Через ранні морозив ягоди почали бродити, а печінка птахів не може впоратися з токсинами.

Доцент кафедри лісу та екології дикої природи в Університеті Вісконсіна Ганна Піджон підтвердила, що птахи справді напиваються, і вказала на те, що це далеко не поодиноке явище — хоча воно більш характерне для пізньої зими або ранньої весни.

Мандрівні дрозди та омелюхи переважно харчуються плодами, тож вони більше за інших схильні до сп'яніння. Через це птахи втрачають координацію, погано бачать під час польоту і не здатні сховатися від хижаків.

Читайте також: Пасічники Волині під стінами ОДА вимагали не труїти бджіл хімікатами

Ганна Піджон порадила всім, хто знайде нетверезу птицю, залишити її в темному місці, наприклад, у коробці або сараї, доки вона не прийде до тями і не перестане врізатися у предмети.

Начальник міської поліції у свою чергу закликав жителів не турбувати правоохоронні органи через птахів напідпитку, а просто зачекати — тверезіють вони досить швидко.

Фото: Wikipedia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-