Помпео зустрівся з прем'єром Японії, щоб обговорити денуклеаризацію КНДР

Помпео зустрівся з прем'єром Японії, щоб обговорити денуклеаризацію КНДР

Укрінформ
Держсекретар США Майк Помпео зустрівся у суботу, 6 жовтня, з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе у Токіо для переговорів перед візитом до Північної Кореї. 

Про це повідомляє агентство AP.

"Державний секретар США Майк Помпео зустрівся з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе в суботу, щоб переконатись, що обидва союзники мислять в одному напрямку, перш ніж Помпео вирушить до Північної Кореї...", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Помпео має обговорити із Абе та главою МЗС Японії Таро Коно політику щодо Пхеньяна.

Після візиту до Японії Помпео попрямує у неділю до Північної Кореї, де, як очікується, має зустрітися із лідером країни Кім Чен Ином.

За словами держсекретаря США, його місія полягає у тому, щоб "впевнитися, що ми (США і КНДР - ред.) розуміємо один одного, щоб дійсно досягти тих цілей та зобов'язань, про які було домовлено" на саміті в Сінгапурі. Також, він додав, що буде плануватися другий саміт американського та північнокорейського лідерів.

Читайте також: Помпео: Розбіжності з Китаєм не завадять денуклеаризації КНДР

Крім того, пізніше держсекретар США має відвідати Китай. Очікується, що там його переговори з владою будуть більш напруженими, через митний конфлікт між США та КНР, а також звинувачення у втручанні Пекіна у внутрішні справи Вашингтона.

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар США Майк Помпео з 6 по 8 жовтня відвідає Японію, Північну Корею, Республіку Корею і Китай. Очікується, що його зустрічі та переговори з керівництвом цих країн будуть зосереджені на продовженні процесу денуклеаризації КНДР з можливістю проведення другої зустрічі лідера Північної Кореї і президента США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-