Молдова пропонує готувати резолюцію в ООН про заморожені конфлікти у ГУАМ

Молдова пропонує готувати резолюцію в ООН про заморожені конфлікти у ГУАМ

Укрінформ
Прем'єр-міністр Молдови Павел Філіп переконаний, що Організація за демократію і економічне співробітництво (ГУАМ) стала ефективною платформою розвитку і поглиблення регіональної співпраці. 

Про це він заявив за підсумками саміту глав урядів країн-членів ГУАМ, який відбувся в Молдові, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ. 

"Переконаний, що ГУАМ стала ефективною платформою розвитку і поглиблення регіональної співпраці, включаючи взаємну торгівлю і врегулювання всіх тих проблем, з якими стикаються наші країни. Ефективна взаємодія у рамках Організації позитивно впливатиме і на наші зусилля щодо зміцнення демократичних процесів", - відзначив Філіп.  

Глава молдавського уряду наголосив, що "тільки об'єднаними зусиллями голос держав-членів ГУАМ буде почутий міжнародною спільнотою". 

Філіп акцентував особливу увагу і на консолідації зусиль щодо врегулювання заморожених конфліктів з дотриманням суверенітету і територіальної цілісності держав-членів організації.   

 У цьому зв'язку молдавський прем'єр виступив за розробку і просування в Генеральній асамблеї ООН проекту резолюції про заморожені конфлікти на теренах ГУАМ і їх вплив на мир, безпеку, стабільність і економічний розвиток усього регіону.   

Як повідомляв Укрінформ, у Молдові відбувся саміт глав урядів країн-членів ГУАМ, в якому брали участь прем'єр-міністри Молдови (Павел Філіп), України (Володимир Гройсман), Грузії(Мамука Бахтадзе), а також віце-прем'єр Азербайджану Алі Ахмедов. 

Читайте також: Відмовитися від агресії Росію змусить консолідація світової спільноти - Гройсман

За підсумками саміту була прийнята Декларація про поглиблення економічної, культурної і гуманітарної інтеграції держав ГУАМ. Підписаний також Протокол про співробітництво в митній сфері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-