Nord Stream 2 купує труби для будівництва газопроводу в обхід Данії — ЗМІ

Nord Stream 2 купує труби для будівництва газопроводу в обхід Данії — ЗМІ

Укрінформ
Оператор «Північного потоку - 2» Nord Stream 2 AG оголосив тендер на постачання труб для альтернативного маршруту газопроводу в обхід Данії, яка поки що не дозволила його будівництва в своїх територіальних водах.

Про це повідомляє агентство РБК .

“У тендері беруть участь всі колишні постачальники труб для Nord Stream 2, триває попередній конкурсний відбір”, - ідеться в повідомленні.

У 2016 році тендер Nord Stream 2 AG  на постачання труб для двох газопроводів загальною протяжністю 2,5 тис. км виграли німецька Europipe GmbH (40% контрактів), російські ОМК (33%) і ЧТПЗ (27%).

Nord Stream 2 AG планує почати укладання газопроводу в російських водах до грудня цього року, будівництво має завершитися до кінця 2019 року. 

Читайте також: Київ вимагатиме $12 мільярдів компенсації, якщо запустять Nord Stream 2

Зазначається, що необхідність прокладати альтернативний маршрут в обхід Данії (близько 175 км) не вплине ні на терміни будівництва, ні на загальну його вартість.

Як повідомлялося, проект «Північний потік - 2» передбачає будівництво нової нитки газопроводу від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини поряд з уже діючим «Північним потоком». Його потужність становитиме 55 млрд кубометрів газу на рік, протяжність - понад 1,2 тис. км. Загальна вартість проекту оцінюється в 9,5 млрд євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-