Трамп затвердив нову Національну стратегію боротьби з тероризмом

Трамп затвердив нову Національну стратегію боротьби з тероризмом

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп затвердив Національну стратегію боротьби з тероризмом, яка встановлює нові підходи в подоланні цієї загрози на основі попереднього досвіду США й міжнародної спільноти.

Офіційна заява з цього приводу оприлюднена на веб-сайті Білого дому, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Адміністрація визначає новий підхід у боротьбі та запобіганні виникненню терористичної загрози, чітко заявляючи, що ми здійснимо всі необхідні кроки для збереження нашої країни", - йдеться в документі.

Як зауважили в Білому домі, Національна стратегія боротьби з тероризмом Президента Трампа зосереджується на низці чітких підходів.

Йдеться, в тому числі, про переслідування терористів, ізоляцію їх від джерел підтримки, посилення контртерористичних методів та інструментів, захист і підвищення безпеки американської інфраструктури, боротьбу з радикалізацією тероризму й вербуванням, а також зміцнення контртерористичних можливостей американських партнерів.

Читайте також: Трамп категорично заперечує шахрайство його родини з податками

"Нова стратегія засновується на уроках, отриманих у антитерористичних зусиллях у минулому, а також пропонує новий шлях до зміцнення безпеки американців", - підкреслюється в документі.

Як заявив з цього приводу державний секретар США Майк Помпео, нова стратегія також визначає важливість дипломатії та роль міжнародного партнерства у протистоянні тероризму.

"Стратегія визнає необхідність, щоб усі держави розділяли рівноправний тягар у протистоянні тероризму, розширювали можливості боротьби з тероризмом наших партнерів та працювали спільно на шляху до перемоги над терористами", - заявив державний секретар США.

Нагадаємо, в грудні 2017 року президент США Дональд Трамп затвердив нову Стратегію національної безпеки, яка, серед іншого, зосереджується на подоланні міжнародного тероризму у світі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-