Турецька компанія потрапила під санкції США за співпрацю з КНДР

Турецька компанія потрапила під санкції США за співпрацю з КНДР

Укрінформ
Міністерство фінансів США запровадило санкції проти турецької компанії та трьох пов'язаних із нею фізичних осіб через постачання товарів до Північної Кореї на порушення санкцій Ради Безпеки ООН.

Про це американський Мінфін поінформував у четвер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Офіс контролю за зовнішніми активами Міністерства фінансів (OFAC) сьогодні запровадив санкції, пов'язані з Північною Кореєю, на продовження імплементації наявних санкцій ООН і США", - зауважили у відомстві.

Зокрема, у "чорному списку" опинилися турецька корпорація SIA Falcon International Group й три пов'язані з нею фізичні особи, причетні до спроб оминути запроваджені резолюцією Радбезу ООН санкції.

Читайте також: США попередили Індію про санкції через придбання російських С-400 - Reuters

"SIA Falcon International Group, а також особи, які діють від її імені, явно намагаються порушити санкції ООН щодо торгівлі зброєю й предметами розкоші з Північною Кореєю. Міжнародна спільнота не повинна залишатися байдужою, коли хтось хоче обійти санкції ООН", - заявив у цьому зв'язку міністр фінансів США Стівен Мнучін.

Він наголосив: Вашингтон "твердо налаштований" на остаточну денуклеаризацію Північної Кореї, й поки це не буде виконано, санкційний тиск зберігатиметься.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-