МВФ попереджає про ризики для Японії через митні ставки

МВФ попереджає про ризики для Японії через митні ставки

Укрінформ
Міжнародний валютний фонд у четвер застеріг про ймовірність негативних наслідків для економіки Японії через можливе зростання митних ставок та загальної напруги в міжнародній торгівлі.

Про це повідомляє Reuters.

«Занепокоєння щодо фіскальної стабільності та пов'язані з цим коливання фондового ринку можуть мати зворотні негативні наслідки для фінансової системи та реальної економіки (Японії – ред.)", - йдеться у повідомленні.

МВФ зазначив, що висока нестабільність, викликала підвищенням споживацької активності через планове зростання податків, і в наступному році це явище може прискорити темпи зростання, тоді як зменшення світового попиту та невпевненість щодо торгівельних протистоянь можуть спричинити падіння курсу японської єни, зашкодити фондовим ринкам та відновити ризики дефляції.

Японії слід підтримувати відповідну монетарну політику, зазначає МВФ у своїй заяві після річних консультацій щодо економічної політики з японськими політиками.

Читайте також: В Японії український мед потіснив китайський

За рекомендацією МВФ банк Японії повинен підтримувати довгострокову цільову відсоткову ставку, одночасно зміцнюючи довіру до монетарної політики, щоб запобігти новим спекуляціям на більш ранній, ніж очікувалося стадії.

Проте продовження грошової емісії може заохотити фінансові установи до зайвих ризикових операцій.

Як повідомлялось, голова Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард заявила, що ризики у світовій економіці почали справджуватися, що може означати ймовірність погіршення прогнозу зростання світової економіки.

Лагард закликала країни вирішити свої торгові суперечності, попередивши про можливі наслідки у вигляді корекції фондових ринків, різких коливань валютних курсів і ослаблення потоків капіталу.

Раніше президент США Дональд Трамп оголосив про рішення запровадити додаткові тарифи на імпорт із Китаю на загальну суму $200 млрд. Вони почали діяти з 24 вересня і будуть збільшені на початку 2019 року. У відповідь Китай оголосив про введення додаткових тарифів на імпорт зі США на $60 млрд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-