Пенсійна реформа

Пенсійна реформа "валить" рейтинг Путіна

Опитування
Укрінформ
Рейтинг довіри президентові Росії Володимиру Путіну знизився на 17% - до рівня 2013 року.

Про це свідчать результати опитування, проведеного у вересні "Левада-центром".

Згідно з даними дослідження у вересні 2018-го лише 58% росіян схвалювали діяльність глави держави, і проти минулим роком рейтинг довіри Путіну знизився на 17 відсоткових пунктів. Крім того, з 4% до 13% зросла частка тих, хто вважає, що президент «зовсім не заслуговує довіри».

Уперше за останні роки, згідно з опитуванням, у Росії рівень довіри армії виявився вищим, ніж президентові - 66% опитаних заявили, що російська армія "цілком заслуговує довіри", і лише 10%, що "зовсім не заслуговує". ФСБ і спецслужбам довіряють 50% опитаних росіян (у 2012 році таких було 33%), церкві - 48%, благодійним організаціям - 38%, ЗМІ і поліції - по 31%.

Соціологи зареєстрували падіння рейтингу Путіна після рішення російського уряду підвищити вік виходу на пенсію. Пізніше президент запропонував пом'якшити реформу і запровадити кримінальне покарання за звільнення співробітників, яким до виходу на пенсію залишається менш як п'ять років. Цей закон також був ухвалений Держдумою і підписаний президентом.

Читайте також: Гроші, безробіття та ціни: у Росії зростає соціальна напруженість

Опитування було проведено 20-26 вересня 2018 року за репрезентативною всеросійською вибіркою міського і сільського населення обсягом 1600 осіб  віком від 18 років і старше в 136 населених пунктах, 52 суб'єктах РФ. Дослідження проводилося методом особистого інтерв'ю. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-