США переглядають усі угоди, які можуть привести до Міжнародного суду

США переглядають усі угоди, які можуть привести до Міжнародного суду

Укрінформ
США переглядають свою участь у всіх міжнародних угодах, якщо вони потенційно можуть призвести до судових позовів проти них у Міжнародному суді ООН, рішення якого є обов'язковими до виконання. 

Про це у середу заявив радник президента США з національної безпеки Джон Болтон, повідомляє DW.

"Ми розпочнемо перегляд усіх міжнародних угод, які можуть піддати Сполучені Штати під нібито зобов'язуючу юрисдикцію з врегулювання спорів у Міжнародному суді. Сполучені Штати не будуть сидіти, склавши руки, коли безпідставні політизовані позови подають проти нас", - заявив Болтон.

Президент США Дональд Трамп вже ухвалив рішення вийти з Факультативного протоколу про обов'язкове вирішення спорів до Віденської конвенції про дипломатичні зносини, повідомив Болтон. При цьому США не мають наміру виходити з самої конвенції.

Це рішення обумовлено позовом, поданим представниками Палестинської автономії в Міжнародний суд ООН в Гаазі. Заявники пояснюють подачу позову перенесенням посольства США в Ізраїлі в Єрусалим, що, на їхню думку, є порушенням міжнародного права. Тому палестинці вимагають виведення американської дипломатичної місії з Єрусалима.

Читайте також: Палестина подала на США в Міжнародний суд

Як повідомляв Укрінформ, Вашингтон у середу оголосив про розірвання Договору про дружбу з Іраном, який діє між країнами понад 60 років, звинувативши Тегеран у зловживанні положеннями цього документа.

Раніше Міжнародний суд ООН зобов'язав США скасувати частину накладених на Іран санкцій, насамперед щодо гуманітарних товарів. У цьому зв'язку держсекретар США Майк Помпео підкреслив, що американська сторона продовжить здійснювати гуманітарну допомогу Ірану й додав, що влада в Тегерані бездумно витрачає ресурси замість того, щоб допомогти власному нарду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-