Суд заборонив адміністрації Трампа припинити ще одну імміграційну програму

Суд заборонив адміністрації Трампа припинити ще одну імміграційну програму

Укрінформ
Рішенням суду США, адміністрація президента Трампа тепер не може припинити програму допомоги вимушеним іммігрантам, що рятує сотні тисяч людей від можливої депортації.

Про це повідомило в середу американське видання USA Today.

"Федеральний суддя в середу видав постанову, щоб адміністрації Трампа тимчасово припинила виконання свого плану щодо згортання спеціальної федеральної імміграційної програми, яка дозволяє сотням тисяч іммігрантів законно жити й працювати в США протягом десятиліть", - зазначається в повідомленні.

У рішенні судді йдеться, що адміністрація могла вийти за межі федеральних правил, створивши надмірний політичний тиск на службовців та порушивши норму про рівність усіх перед законом, зокрема, по відношенню до небілих, неєвропейських іммігрантів.

Це рішення стало останнім ударом по зусиллям президента Трампа щодо кардинальних змін міграційного законодавства країни, пише видання.

Читайте також: NYT оприлюднила підтвердження податкових махінацій родини Трампів

У цьому зв'язку нагадується, як суд припинив обмеження на в'їзд до США мігрантів з окремих (головним чином, мусульманських) країн, а також спроби Білого дому згорнути програму захисту дітей, що були ввезені на територію США нелегально.

Нинішнє судове рішення перешкоджає депортації близько 300 тис. іммігрантів із Сальвадору, Гаїті, Нікарагуа й Судану, які отримали дозвіл на перебування в США за програмою Тимчасового захищеного статусу. Програма була створена з метою надання допомоги іммігрантам з країн, що зазнали війни чи масштабного стихійного лиха в 1990 році.

Фото на першій сторінці: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-