США попередили Індію про санкції через придбання російських С-400 - Reuters

США попередили Індію про санкції через придбання російських С-400 - Reuters

Укрінформ
США попередили Нью-Делі, що заплановане Індією придбання російських протиповітряних ракетних систем С-400 може призвести до запровадження Вашингтоном санкцій згідно з американськими законами.

Про це повідомляє Reuters.

"Офіційний Вашингтон висловив Індії попередження про те, що придбання нею російських ракетних систем типу "земля-повітря" С-400 за 5 мільярдів доларів викличе введення Сполученими Штатами економічних санкцій проти Нью-Делі", - йдеться у повідомленні.

США автоматично запроваджують санкції проти всіх держав, які торгують із Російською Федерацією в оборонному секторі, відповідно до закону, ухваленого після початку російської агресії в Україні та втручання Москви в конфлікт у Сирії.

Читайте також: ЗМІ: Індія хоче купити російські зенітки попри загрозу санкцій США

Як повідомлялося, у четвер президент РФ Володимир Путін має прибути до Індії з офіційним візитом, в ході якого й планується підписання цього контракту. Індія обгрунтовує придбання С-400 бажанням посилити потенційний захист від Китаю та від свого головного суперника - Пакистану.

Також слід нагадати, що США минулого місяця уже запровадили подібні санкції проти Китаю через придбання ним у Росії тих самих систем С-400.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-