План відмови Росії від долара обіцяють показати Медведєву

План відмови Росії від долара обіцяють показати Медведєву

Укрінформ
Глава Мінекономрозвитку РФ Максим Орєшкін заявив, що російська влада звела заходи по дедоларизації економіки в певний план, який повинен схвалити прем'єр-міністр Дмитро Медведєв.

Про це повідомляє Reuters.

"Зараз голова уряду (РФ Дмитро Медведєв - ред.) вирішує, в якій формі діяти далі, але певний набір пропозицій (по дедоларизації російської економіки - ред.) з нашого боку - Мінфіну, ЦБ підготовлений. Це стимулюючі заходи, що спрямовані на підвищення ефективності і зручності використання цих механізмів", - сказав Орєшкін.

Як повідомлялося, раніше фінансово-економічний блок уряду Росії після доручень президента Володимира Путіна зайнявся роботою по зниженню залежності економіки від американської валюти після появи ініціативи законодавців США відлучити російські держбанки від доларових розрахунків.

Глава російського банку ВТБ Андрій Костін в липні 2018 року зустрівся з Путіним і попросив його дати доручення уряду і Центральному банку, щоб відомства пропрацювали пропозиції ВТБ по дедоларизації і деофшоризації економіки. "Усі ці заходи, в принципі, можна оформити в план: можуть бути і відомі заходи, і деякі додаткові", - підтвердила перший замголови Центробанку Росії Ксенія Юдаєва.

Читайте також: Місія США при ОБСЄ назвала терміни “кримських” санкцій проти Росії

Замміністра фінансів РФ Олексій Моісєєв вже говорив, що в плані по дедоларизації не передбачається заборона на обіг долара в Росії та інші радикальні обмеження.

У плані йдеться про те, що долар не має бути елементом ділового обороту в РФ, і товари мають експортуватися переважно за рублі або за нацвалюту інших країн.

Фото: clockblog.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-