Держдеп пояснив заяву свого дипломата про знищення російських ракет

Держдеп пояснив заяву свого дипломата про знищення російських ракет

Укрінформ
Сполучені Штати наполягають на негайному припиненні Росією прихованих розробок крилатих ракет, а також на примушенні Москви виконувати Договір про скорочення ракет малої і середньої дальності (РСМД).

Так пояснила заяву постійного представника США при НАТО посла Гатчісон речниця Держдепартаменту США Хізер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, з приводу заяви посла Гатчісон, вона говорила про посилення нашої стратегії оборони й стримування. Нинішня ситуація, коли Росія грубо порушує основні положення Договору РСМД, є неприпустимою. Наша мета – це виконання зобов'язань Росією", - наголосила представник Держдепартаменту.

Вона нагадала, що Вашингтон неодноразово впродовж чотирьох років заявляв про порушення Росією Договору РСМД.

"Росія не здійснила жодних кроків для того, щоб повернутися до виконання зобов'язань", - заявила офіційний представник США.

Натомість, продовжила вона, російська сторона звинувачує у невиконанні Сполучені Штати.

"Ми переконані, що виконуємо наші зобов'язання по Договору РСМД", - підкреслила Науерт.

Вона наголосила, що Вашингтон застосовує дипломатичні, військові, економічні та інші заходи для того, щоб "підвищити ціну для Росії" та гарантувати безпеку для Сполучених Штатів і союзників.

Читайте також: Росія перекинула до Сирії комплекси С-300

"США прихильні виконанню своїх зобов'язань щодо контролю над озброєннями та очікують, що Росія діятиме так само. Посол Гатчісон сказала, що наша мета – виконання Росією зобов'язань, і ми перебуваємо в тісних консультаціях з нашими союзниками по цьому питанню", - зазначила Науерт.

Як повідомляв Укрінформ, постійний представник США при НАТО Кей Бейлі Гатчісон у вівторок заявила, що РФ повинна припинити приховану розробку заборонених Договором РСМД крилатих ракет. При цьому дипломат заявила, що американські сили будуть готові знищити їх до першого застосування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-