Франція заарештувала іранські активи

Франція заарештувала іранські активи

Укрінформ
Уряд Франції вирішив вилучити активи, які належать іранським спецслужбам та двом громадянам Ірану, як заходи у відповідь з огляду на підозри щодо підготовки іранським урядом нападу на представників іранської опозиції у передмісті Парижа влітку. 

Про це повідомляє Reuters з посиланням на урядові джерела.

«Франція вилучила активи, що належать іранським спецслужбам та двом громадянам Ірану, у відповідь на червневу змову щодо підготовки нападу на мітинг іранської опозиції в екзилі у передмісті Парижа», - йдеться у повідомленні.

Офіційний Париж попередив Тегеран, що дасть серйозну відповідь після того, як іранський дипломат був заарештований у Німеччині за підозрою у причетності до підготовки атаки на Національну раду опору Ірану (NCRI), що базується в Парижі.

“Спробі нападу в муніципалітеті Вільпент вдалося запобігти 30 червня. Напад такої тяжкості на нашій національній території не може залишатися безкарним», - йдеться у спільній заяві міністерств закордонних справ, внутрішніх справ та економіки.

Читайте також: Росія перекинула до Сирії комплекси С-300

Як зазначається, жодної офіційної реакції від Тегерана на дії французького уряду не було. 

Погіршення відносин з Францією могло мати більші наслідки для Ірану. Франція була одним із найбільших натхненників у справі підписання ядерної угоди з Іраном у 2015 році, з якої у травні вийшли США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-