Тасманійських священиків змусять порушувати таємницю сповіді

Тасманійських священиків змусять порушувати таємницю сповіді

Укрінформ
Уряд австралійського штату Тасманія законодавчо затвердив норму щодо обов’язковості повідомлення священиками будь-якої інформації, пов’язаної із сексуальним насильством над дітьми, навіть якщо та була отримана під час сповіді.

Про це  повідомляє Australian Associated Press.

“Важливо, щоб усі члени громади понесли відповідальність за огидні злочини, скоєні в минулому, і щоб ці серйозні злочини більше не повторилися”, - заявила генеральний прокурор штату Еліза Арчер.

Відповідно до законопроекту, релігійні лідери притягуватимуться до кримінальної відповідальності та навіть тюремного ув’язнення, якщо вони не повідомляють про такі злочини.

Згадану урядову ініціативу повинен схвалити парламент штату, однак, на думку урядовців, це не буде проблемою, оскільки прийнята ними норма має двопартійну підтримку.

Водночас католицька церква Австралії виступила категорично проти таких нововведень, наголосивши, що вони зазіхають на свободу віросповідання та руйнують підвалини церкви.

Архієпископ Хобарта (столиця Тасманії) Джуліан Портес вважає, що урядова ініціатива не матиме бажаного ефекту для розкриття зловживань.

Читайте також: В Австралії вшанували українців, які воювали під час Першої світової

“Ліквідуючи таємницю сповіді, ми втрачаємо рідкісну можливість виявити правопорушника або надати допомогу потерпілому... Будь-який правопорушник, який має намір зізнатися, майже напевно зробить це анонімно, тому жодне обов’язкове надання інформації не є можливим”, – сказав він.

Наразі єдиним штатом, який має подібне законодавство, є Південна Австралія. Схожий законопроект  розглядатиметься у штаті Вікторія у листопаді наступного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-