Франція посилює контроль на кордоні через неврегульований Brexit

Франція посилює контроль на кордоні через неврегульований Brexit

Укрінформ
Французький міністр з питань бюджету Жеральд Дарманен заявив, що Франція розглядає найгірший можливий сценарій, готуючись до неврегульованого виходу Великої Британії з ЄС.

Про це повідомляє Reuters.

"Ми повинні готуватись до гіршого, тобто до того, що у березні правових відносин з Великою Британією не існуватиме", - заявив Дарманен на радіо France Bleu Nord.

За його словами, Франція найме 700 додаткових співробітників митної та прикордонної служб.

Міністр зазначив, що половина нових працівників митниці буде найнята до кінця цього року, напередодні передбаченої дати виходу Великої Британії з ЄС - 29 березня 2019 року.

Він також повідомив про плани встановити нові сканери для сканування вантажних потягів, що приходять через тунель, який пов’язує Англію та Францію під Ла-Маншем.

Читайте також: Британський міністр Brexit: Краще вихід без угоди, ніж прив’язка до ЄС

Дарманен додав, що хоча північний порт Дюнкерка регулярно приймає товари з-за меж ЄС, необхідно буде залучити нові людські ресурси в Кале, де в основному проходить торгівля з Британією.

Менше шести місяців, залишається до часу, коли Британія вийде з ЄС, але досі немає угоди про умови Brexit та чіткого розуміння майбутніх торговельних відносин.

Фото: picture alliance

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-